+31(0)6-41502202 info@patricecox.nl

Orthomoleculaire therapie

Begeleiding en hulp bij spijsverterings- en darmklachten, allergieën en stress-gerelateerde klachten

Orthomoleculaire Therapie

Ik ben gespecialiseerd in orthomoleculaire therapie en help mijn klanten met spijsverterings- en darmklachten, allergieën en stress-gerelateerde klachten.

Ik help je de oorzaak aan te pakken, in plaats van de klachten te bestrijden, waardoor je weer gezonder wordt en je energieker voelt.

We hebben ze bijna allemaal, vage klachten en fysieke ongemakken die ons dagelijkse leven belemmeren. Soms lopen we er al lang mee rond, omdat deze niet opgelost kunnen worden. Wil je deze opgelost hebben, dan is het raadzaam om naar de echte aanleiding of oorzaak te gaan zoeken.

Leefstijl bestaande uit een bepaald voedingspatroon, stress, en externe factoren zoals bestrijdingsmiddelen luchtverontreiniging, straling en ziekteverwekkers (overgroei van gisten, schimmels, bacteriën, virussen) kunnen zorgen voor een disbalans in je lichaam, waardoor gezondheidsklachten ontstaan. Denk hierbij aan klachten met betrekking tot:

 

  • Spijsvertering en darmen zoals: opgeblazen gevoel, winderigheid, verstopping, diarree, brandend maagzuur etc.
  • Allergieën, intoleranties, jeuk, loopneus, tranende ogen zoals: Hooikoorts, voedingsallergie, bijwerkingen van medicatie.
  • Stress zoals: Burn-out en bijnieruitputting

Vaak worden deze maar ten dele opgelost, waardoor mensen lang met hun kwalen blijven rondlopen en deze als normaal gaan ervaren. Dit zorgt ervoor dat het immuunsysteem langdurig onder druk komt te staan.

In mijn praktijk ga ik op zoek naar de oorzaak van deze klacht(en). Middels online anamneses worden verbanden en oorzaken gevonden. Deze vormen de basis voor mijn aanpak.  Ik werk op orthomoleculaire wijze, wat inhoudt dat ik de klachten vanuit meerdere invalshoeken benader, waarbij ik kijk naar het voedingspatroon, leefstijl, beweging, stressfactoren, mentale klachten.

Tijdens consulten bespreek de bevindingen van de online anamnese en doe ik verder  onderzoek via spiertesten (Kinesiologie). Vervolgens test ik welke supplementen, voedingsstoffen  gebruikt of vermeden moeten worden. Op basis hiervan maak ik een therapieplan.

In sommige gevallen is nader onderzoek nodig, denk hierbij aan  

  • Darmtherapiescreening; ontlasting onderzoek
  • Bloedonderzoek
  • Haaranalyse
  • Speekseltest
  • Urineanalyse

Hiervoor werk ik samen met het laboratorium van RP Vitamino.

Praktijkinfo

Adres

Pastoor van Basten Batenburglaan 39
5986 CB Beringe

Behandelmethoden

Orthomoleculair Therapeut
Kinesiologie
Total Reset Methode

Contactinfo

T: +31(0)6-41502202
E: info@patricecox.nl