+31(0)6-41502202 info@patricecox.nl

Darmtherapie

Slechtwerkende darmen kunnen leiden tot een lagere fysieke en psychische weerstand

De darm is het regelcentrum voor het algehele welbevinden

De functie van de darmen is het verteren van voedsel en het uitscheiden van de onverteerbare resten. Bij de vertering van voedsel zijn diverse processen betrokken en komen allerlei bruikbare voedingstoffen vrij. Deze aminozuren, vetzuren, vitamines, mineralen, etc. worden opgenomen in het lichaam en via het bloed vervoerd naar de cellen die het nodig hebben. Er zijn voedingstoffen die fungeren als brandstof voor alle activiteiten van het lichaam en er zijn voedingsstoffen die bijdragen aan de opbouw van cellen en het herstel van het lichaam.

Veel gezondheidsklachten hangen dan ook samen met een onvolledige vertering van de voeding. Er kan nog zo gezond gegeten worden: wanneer de voeding niet goed verteerd wordt, levert dit alsnog weinig gezondheidsvoordelen op. Een gezonde spijsvertering en darmflora dragen op hun beurt bij aan het bevorderden van het immuunsysteem. Slechtwerkende darmen kunnen daarentegen leiden tot een lagere fysieke en psychische weerstand. 

Bij alle mensen met chronische ziekten, zielsproblemen, ontstekingsziekten en auto-immuunziekten is vaak sprake van een niet goed functionerende darmflora. Alle ongewenste stoffen die door onze leefstijl achterblijven in de darmen kunnen dus een nadelige invloed uitoefenen op onze algemene gezondheid.

Gewoonlijk wordt de darm slechts beschouwd als een spijsverteringsbuis die als taak heeft te zorgen voor de opname van voedsel en uiteindelijk voor de uitscheiding van de onverteerbare voedselresten. Wie aan de darm denkt, brengt daarmee gewoonlijk slechts symptomen in verband als verstoppingen, winderigheid of pijn, respectievelijk aandoeningen zoals maag- en darmzweren, tumoren en hemorroïden. De darm is een uiterst gecompliceerd en complex orgaan, met een functie die veel meer omvat dan de zojuist geschetste afbraak van voedsel. De darm is het regelcentrum voor het algehele welbevinden.

De veelvoudige taken van de darm zijn voor de mens van levensbelang. Enerzijds is de darm nodig voor opname van voedingsstoffen, anderzijds vormt de darm een barrière voor aanvallen van buitenaf. Deze beschermingsfunctie wordt verzorgd door
• de microbiota
• het darmslijmvlies
• en het immuunsysteem van de darmen

Een uitgebreid microbiologisch ontlastingsonderzoek brengt dikwijls duidelijkheid over de toestand van de darmen, de darmflora en de vertering. Met de juiste middelen / supplementen kunnen dan ook de mogelijke afwijkingen gecorrigeerd worden.

Praktijkinfo

Adres

Pastoor van Basten Batenburglaan 39
5986 CB Beringe

Behandelmethoden

Orthomoleculair Therapeut
Kinesiologie
Total Reset Methode

Contactinfo

T: +31(0)6-41502202
E: info@patricecox.nl